Boeken

Nu in de boekhandel!

“De Kleurrijke Keeper”
‘Op een hilarische en humoristische wijze verhaalt het boek over de unieke positie en het bijzondere gedrag van de keeper binnen en buiten het veld.’


Een oud-keeper kijkt terug op zijn ervaringen binnen de palen. Waarom heeft hij deze plaats in het voetbalveld gekozen en was het wel een keuze? Hoe zit het karakter van de doelman in elkaar? Welke blessures zijn karakteristiek en welke positie neemt de keeper in binnen het veld maar ook daarbuiten? Wat valt er te zeggen over zijn zielenroerselen en wat over zijn seksuele voorkeuren? Deze en andere vragen over de doelman worden in 30 hoofdstukken op een persoonlijke en semiwetenschappelijke manier doorgenomen.

Renny de Bruyn weet op een luchtige en hilarische wijze de bijzondere positie van de keeper te beschrijven. Niet alleen als sluitpost in het veld, maar ook door zijn positie in de samenleving te belichten. Een aanrader voor iedereen die de keeper een warm hart toedraagt, en voor hen die willen ontdekken hoe een keeper in elkaar steekt.

De bekende illustrator Gijs Kast heeft het boek verluchtigd met prachtige, kenmerkende tekeningen van de lichaamstaal van de keeper.


Tekst:
Renny de Bruijn
Illustraties: Gijs Kast
Brochure: Lecturis brochure najaar 2019 Renny de Bruijn

—-

Renny heeft 2 boeken geschreven, die landelijk zijn uitgebracht.
Door een email te sturen naar praktijk@rennydebruyn.nl en 17.50 euro (boek + verzendkosten) over te maken op rekeningnummer NL 33 RABO 0329 3980 75 t.n.v. Renny de Bruyn te Geldrop en krijgt u het bestelde boek per ommegaande opgestuurd.

Pijn als Positieve Boodschap

Pijn als Positieve Boodschap

“Pijn als positieve boodschap”

Iedere spontaan ontstane pijn of klacht vindt zijn oorsprong in het emotionele brein. Daar worden onze gevoelens geregistreerd en samen met reeds aanwezige informatie doorgegeven aan het lichaam. Pijnlijke gevoelens zullen zich op den duur ergens in het lichaam manifesteren. De manier waarop iemand innerlijk zijn gevoelens verwerkt en zijn emoties uit naar de buitenwereld bepalen de ernst van de klachten en de schade die hij daarvan ondervindt.

Het boek bespreekt de (vaak onderbewuste) oorzaken van pijn en spoort de patiënt aan bewust contact te maken met zijn onderbewustzijn. Er worden strategieën aangereikt om dat contact te realiseren en gedragstherapeutische adviezen gegeven om veranderingen te bewerkstelligen. Daarbij worden een aantal motorische ziektebeelden nader belicht, met name nek- en rugpijn.

“Pijn als positieve boodschap” (2007) ISBN 978.90.202.4414.4

 

 

Nooit Meer Hoofdpijn

Nooit Meer Hoofdpijn

“Nooit meer Hoofdpijn”

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben regelmatig hoofdpijn. Misschien bent u ook een van die mensen die regelmatig uitgeschakeld wordt door hoofdpijn, schijnbaar zonder directe aanleiding of oorzaak . En wat doet u eraan? Pijnstillers slikken? In een donkere kamer liggen en wachten tot het overgaat? Een nog belangrijkere vraag: wilt u er vanaf?
Dit boek vertelt over de werkelijke oorzaken van hoofdpijn. Het nodigt u uit om bij uzelf te rade te gaan en vraagt u verantwoordelijkheid te nemen voor uw klachten. Zónder daar een schuldgevoel bij te hebben. Het vraagt u ook te kijken naar oude gedachtenpatronen en contact te maken met uw eigen wijsheid. Wees eerlijk…herkent u uzelf in de omschrijving van “Piekeraar”, de “Ik-doe-het-zelver”, de “Jaknikker”, de “Oppotter”’ of een van de andere types die in dit boek beschreven worden? Aan de slag dan! Want behalve een gedegen uitleg over de diepere oorzaken van hoofdpijn, biedt “Nooit meer Hoofdpijn” u ook oplossingen en strategieën om mee aan het werk te gaan. Lees en vindt de sleutel om uzelf voorgoed van uw hoofdpijn te verlossen!
Het boek kan ook interessant zijn voor uw familie of gezinsleden die meer willen weten over de achtergronden van deze hardnekkige kwaal.

“Nooit meer Hoofdpijn” (2010) ISBN 978.90.8840.041.4

Lezers review’s

Pijn als Positieve Boodschap

mierlo
als je dit boek leest begint het genezingsproces……. heel herkenbaar

Valkenswaard
Dit boek hoort ieder mens gelezen hebben. Een visie van de hedendaagse klachten van ons lichaam worden hier op een wel hele mooie wijze herschreven. Het leerde mij inzicht krijgen in de route verwerking van emoties VS verleden. Als je het gelezen hebt WEET je dat het zo is. Tijd voor meer. 🙂

Lees meer reviews over Pijn als Positieve Boodschap op bol.com

Nooit meer Hoofdpijn

wilmavandermeer
Ik las een artikel over het boek” nooit meer hoofdpijn” met als titel: Bemoeial en moeter, pas op je hoofd. Ik herkende mij hierin. Mijn partner zei het altijd al: ” je doet het zelf “.
Ik werd erg nieuwsgierig en bestelde het boek.
Het is verhelderend, eye opener. In het laatste gedeelte van het boek zit de kracht, nl. het stappenplan, om zelf wat aan je hoofdpijn te doen. Ik ben er van overtuigd dat de schrijver gelijk heeft met zijn bevindingen en dat dit de weg is naar zelf inzicht en nooit meer hoofdpijn.

Ompy
Ondanks dat ik met tegenzin in weer een boek begon over “hoofdpijn” moet ik zeggen dat dat heel snel weg was. Het is duidelijke herkenbare taal met practische, niet zwevende tips.
Ook dient het als een naslag, wanneer je de fout ingaat even kijken hoe komt dat nou ook al weer.

Lees meer reviews over Nooit meer Hoofdpijn op bol.com

Top