HOOFDPIJN

ALGEMENE INLEIDING OVER HOOFDPIJN / MIGRAINE

Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben regelmatig last van spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn of migraine. Dit houdt in, dat ongeveer één op de 7 Nederlanders structureel medicatie gebruikt om die hoofdpijnen te onderbreken en of te verminderen.

Lees meer >>

VISIE EN BEHANDELWIJZE HOOFDPIJN

De oorzaak van hoofdpijn is altijd een electro-chemische reactie van het emotionele brein van de patiënt.
Dit pijnlijk signaal is een (bio)logische reactie op de oneigenlijke keuzes, die de patiënt maakt in de wijze, waarop hij zich gedraagt t.o.v. de andere(n) of in de wijze, waarop de patiënt wezenlijke invulling geeft aan de inhoud van zijn bestaan.

Lees meer >>

KINDEREN MET HOOFDPIJN

Het aantal kinderen met hoofdpijn neemt de laatste jaren gestaag toe.
De belangrijkste reden daarvan is, dat de druk op en de belasting van de kinderen steeds groter wordt. Kinderen die door hun aanleg gevoelig zijn voor hoofdpijn krijgen hier eerder last van. Het moeten voldoen aan de eisen, verwachtingen en verlangens van hun opvoeders in combinatie met een afname van het (buiten) spelende kind, maakt dat deze kinderen eerder en vaker hoofdpijn presenteren.

Lees meer >>

DE DRIE ECHTE HOOFDOORZAKEN VAN HOOFDPIJN

Nee, geen hormonen, geen familiekwaal, geen chocolade, varkensvlees, of te veel of te weinig koffie. Dit zijn wel triggers die hoofdpijn oproepen, versterken of provoceren, maar géén veroorzakers.

De echte oorzaak is emotionele stress. Als onze gevoelshersenen in kwantiteit of kwaliteit te veel negatief geprikkeld worden, ontladen ze zich door hoofdpijn. Dat is een proces dat zich in het onderbewuste afspeelt. Pas als de hoofdpijn optreedt, zijn we ons bewust van de pijn.

Lees meer >>

DE KOSTEN VAN HOOFDPIJN IN NEDERLAND

Zoals gezegd: hoofdpijn kost de Nederlandse staat 3,2 miljard euro per jaar. Het arbeidsverzuim neemt 1,7 miljard euro voor haar rekening en de medische behandeling van de hoofdpijnpatiënten is goed voor 1,5 miljard per jaar (cijfers 2010, bronvermelding Wikipedia).

Lees meer >>

WELKE GEDRAGSTYPES ZIJN ONTVANKELIJKER VOOR HOOFDPIJN / MIGRAINE

De hieronder vermelde types zijn mensen, die door hun aangeleerde gedrag eerder hoofdpijn genereren. Deze types hebben dus niets met hun oorspronkelijke, originele, natuurlijke karakter en aanleg te maken. Wat van nature is verkregen leidt per definitie, ook in dit hoofdpijn verhaal, niet tot hoofdpijn. Het brein geeft nooit van nature zomaar, zonder aanleiding of oorzaak, hoofdpijn.
Gedrag is aangeleerd en kan dus oneigenlijk, onnatuurlijk, saboterend voor de persoon zelf zijn.

Lees meer >>

WETENSCHAP EN WEETSCHAP

De wetenschap weet niet wat de oorzaak is van hoofdpijn.
De weetschap weet wel, waardoor hoofdpijn veroorzaakt wordt.
De wetenschap bewijst wat de weetschap al lang weet.

1. De weetschap weet, dat hoofdpijn ontstaat door pijnprikkels en-of stressstoffen vanuit het emotionele brein. Deze pijnprikkels prikkelen de hersenvliezen en de stressstoffen verkrampen deze vliezen.

Lees meer >>